Peelings

Wat is een Medik8 peeling?

Medik8-peelingEen peeling is een vloeistof die bestaat uit zuren zoals glycol-, melk- en amandelzuur. Alle Medik8 peelings zijn geformuleerd met een “Time Release Technologie”, hiervoor zorgt het toegevoegde ingrediënt Arginine. De werkstoffen worden gedurende lange tijd langzaam aan de huid gegeven. Door deze formule is er minder kans op irritatie. Elk zuur heeft zijn eigen werking en glycolzuur heeft de kleinste molecuul waardoor hij het diepste in de huid kan komen. Daar aangekomen versnellen ze de celvernieuwing waardoor je mooie, nieuwe huidcellen eerder zichtbaar zullen worden aan de bovenkant van de huid. Met een peeling onthullen we jouw mooie, nieuwe huid.

Waarvoor kun je peeling inzetten?

De bovenstaande zogeheten peelings kunnen voor diverse huidcondities ingezet worden namelijk:

 • Huidveroudering
 • Grove huidstructuur
 • Pigmentatie
 • Acne en onzuivere huid
 • Acne litteken vlekjes
 • Doffe huid

Deze peelings kunnen zelfstandig of in effectieve combinaties in een cocktail worden verkregen. Een specifieke peeling wordt soms extra ingezet bij een cocktail om secundaire problemen (bijvoorbeeld naast rimpels ook een pigmentvlek) op te lossen.

Monopeeling

Dit zijn peelings die gebruikmaken van 1 zuur en pakken specifieke problemen aan:

 • Glycolzuur: bij veroudering of zonbeschadigde huid.
 • Melkzuur: bij pigmentatie, uitdroging of een doffe huid.
 • Amandelzuur: bij Acne-gevoeligheid, vlekken of verstopte porien.

Cocktailpeeling

We hebben 3 soorten peeling kuren:

 • Rewind: stimuleert de collageen productie, vervaagt oneffenheden en maakt de huid zachter en jonger. Deze peeling bevat een combinatie van glycolzuur, amandelzuur en pyruvinezuur. Geschikt voor de verouderde huid, fijne lijntjes en zonschade.
 • Even: een verhelderende peeling voor zonschade en oppervlakkige pigmentvlekken. Minimaliseert de pigmentproductie waardoor pigmentverkleuringen minder zichtbaar worden en de huid een egale kleur krijgt. Deze peeling bevat een combinatie van glycolzuur en melkzuur. Geschikt voor pigmentvlekken, acne litteken vlekjes en zonschade.
 • Clarity: een krachtige peeling die de huid tot diep in de poriën reinigt. Pakt acne en uitbraken van puistjes aan. Deze peeling bevat een combinatie van glycolzuur, melkzuur, amandelzuur, salicylzuur en lipohydroxyzuur. Geschikt voor acne, vette huid met verstopte en grove poriën.

Werkwijze kuur (“12 weeks tot wow van Medik8”)

 • Eerste bezoek: huidscan, huidvoorbereiding met CSA, behandelplan op maat
 • Tweede t/m zevende behandeling: zes in-klinische progressieve professionele behandelingen, huidpaspoort volgt de huidverbeteringen en bevordert de communicatie, resultaten versterken met de progressieve peelladder, post-peel kit om huidgenezing te bevorderen.
 • Achtste bezoek: Resultaten bespreken en behouden (evaluatie en vervolgplan: bij ice2fire en thuis), versterken d.m.v. lagen aanbrengen bij peelen en eventuele modaliteiten op te nemen.

Na de kuur onderhoud je het resultaat en heb je eerst een rustpauze van 6 tot 8 weken. Daarna ga je het resultaat onderhouden met 1 peeling behandeling per maand.

Sensitive

Deze peeling is special samengesteld voor gevoelige en roodheidgevoelige huidtypen die op zoek zijn naar vernieuwing van het huidoppervlak. Het verlicht, herstructureert en ontlast de huid. Tijdens de behandeling ervaar je milde tintelingen en de kans op schilfering is minimaal. De gebruikte zuren zijn gluconolacton met een pH-waarde van 2,2.

Universal

Deze peeling is geschikt voor iedereen die op zoek is naar glansbehoud na het beëindigen van een kuur of bij een doffe of vermoeide huid. De peeling verheldert, verzacht, ontlast en revaliteert de huid. Tijdens de behandeling ervaar je tintelingen en de kans op minimale verschilferingen is aanwezig. De gebruikte zuren zijn glycol-, melk- en amandelzuur met een pH-waarde van 2,2.

Deze peeling is ook bij uitstek geschikt voor mensen die nog niet bekend zijn met peelings. Vaak nemen klanten maandelijks deze peeling om de huid een boost te geven.

Eye reveal

Deze peeling is speciaal voor het gebied rondom het oog ontwikkeld. Het is geschikt voor de behandeling van fijne lijntjes, kraaienpootjes, lachrimpels en doffe ogen. Het helpt de productie van collageen te stimuleren, maakt de textuur glad, minimaliseert fijne lijntjes en rimpels. Tijdens de behandeling ervaar je milde tintelingen en de kans op minimale verschilferingen is aanwezig. De gebruikte zuren zijn melkzuur, gluconolacton en amandelzuur met een pH-waarde van 2,2.